Muutoksen rahoitus

Business Finland

Business Finland on tiedottanut 17.3.2020 lanseeraavansa kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia.

Rahoituspalveluiden hakuaika alkaa torstaina 19.3. ja rahoituksen tarkoituksena on auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä midcap-yrityksiä kehittämään ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.

Tämä on oikea hetki rakentaa toimialaa disruptoiva liiketoimintastrategia.

Autamme hakemuksissa, työstämme strategioita

Autamme asiakkaitamme tuen hakemisessa ja uusien liiketoimintojen rakentamisessa online-palveluna. Meillä on pohjat ja kysymyspatteristot valmiina pöydällämme.

Rahoituksen avulla yritykset voivat selvittää ja suunnitella uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja ja tuotannon sekä työn tekemisen tapojen uudelleenorganisoimista koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin. Rahoitus on kohdennettu matkailuyrityksille ja matkailun oheispalveluja tuottaville yrityksille, luoville aloille sekä kaikille toimialoille, joiden toimitusketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai on vaikuttamassa. Rahoituksen saaja voi olla myös pelkästään kotimarkkinoilla toimiva yritys.

– Business Finlandin rahoitus auttaa yrityksiä löytämään ratkaisuja poikkeusoloissa ja varautumaan myös muihin mahdollisiin kriiseihin tulevaisuudessa, sanoo Business Finlandin johtaja Reijo Kangas.

Rahoituksen taustalla on hallituksen lisätoimet yrityksille koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien vähentämiseksi.

Uudet rahoituspalvelut lyhyesti

 

Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteissa
Rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen esimerkiksi uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja, tuotannon organisoimista sekä työn muutoksesta johtuvien uusien toimintatapojen kehittämistä koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteissa
Rahoituksella yritys voi kehittää niitä asioita, joita se on tunnistanut ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden seurauksena yritykselle pitää syntyä uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Rahoituksen saaja voi olla myös pelkästään kotimarkkinoilla toimiva yritys.

Lue tarkemmin tuesta Business Finlandin sivuilta täältä.

Lähde ja tekstin alkuperä: Business Finland

Muutostoimisto Flow

Haluaisitko hakea rahoitusta?

Soita meille tai jätä viesti. Kerromme tarkemmin prosessin etenemisestä ja autamme matkalla.

Pekka Vihma

Yritysmuotoilija

040 048 5444

pekka.vihma@flow.fi