Johdon sparraus

Sparrausapua vaikeisiin päätöksiin

Sparraaja ja mentori ohjaa vaikeissa päätöksenteon tilanteissa. Hyvä sparraaja on itsekin kokenut johtaja, joka ymmärtää haasteesi ja osaa ohjata kaaoksen keskellä selkeämpään ajatteluun.

Sparraukseen kannattaa hakeutua silloin, kun tarvitsee tukea oman päätöksenteon tueksi, apua ammatilliseen ja henkilökohtaiseen kasvuun tai tukea omaan urakehitykseen.

Usein sparraussuhteista syntyy pitkiä kumppanuuksia, jossa alussa nähdään tiiviimmin ja kun luottamus ja kumppanisuhde on syntynyt, sinulla on aina joku, keneltä kysyä neuvoa.

Johtajaksi ei synnytä, vaan se on taito, jota treenataan joka päivä. Siksi johtajan, johtoryhmäläisen, esimiehen ja asiantuntijan ei kannata jäädä haasteidensa kanssa yksin. Ulkopuolinen puolueeton reflektoija auttaa sinua vaikeiden päätösten edessä ja suurien haasteiden edessä.

 

Johdon sparraus Juri Röhr Muutostoimisto Flow
Miksi?
 • Ulkopuolinen sparraaja on kuin peili. Hän osaa kysyä oikeat kysymykset, auttaa sinua löytämään vastaukset ja tilivelvollistaa muutoksen askeleissa.
 • Ääneen puhuminen auttaa reflektoimaan omaa ajattelua. Joskus vastaukset vaikeisiin kysymyksiin syntyvät kuin itsestään.
 • Kokenut sparraaja on itsekin kokenut johtaja. Hän tuntee haasteesi ja osaa ohjata kohti strategista ajattelua.

 

Kenelle?
 • Johtajille, jotka tarvitsevat tukea omaan työhönsä, päätöksentekoon tai oman johtajuuden vahvistamiseen.
 • Johtoryhmäläisille, jotka haluavat kehittyä tuloksekkaammaksi ja löytää yhteisen vision.
 • Esimiehille, jotka haluavat kasvaa ja onnistua työssään paremmin.
 • Asiantuntijoille, jotka kaipaavat ulkopuolista sparrausapua oman uran, kasvun ja ammatillisen kasvun parissa.

+ Palkitsemisena, sitouttamisena ja uusien haasteiden kanssa tukemiseksi.

 

Huomioi sparrauksesta

Valitse kokenut ja monialainen kumppani. Sparraajan kanssa täytyy löytää luottamuksellinen suhde. Paras sparraaja tuntee johtajan haasteet ja on tehnyt itse samaa työtä. Vain siten hän voi toimia peilinä vaikeissa muutostilanteissa.

Montako kertaa kannattaa tavata? Ideoita ja näkökulmia syntyy jo heti ensi tapaamisella, mutta oikea muutos tarvitsee tuekseen useamman tapaamisen. Muutokset ja päätöksentekoprosessit ovat usein hitaita ja tarvitsevat aikaa.

Sparrausohjelma auttaa kasvamaan ihmisenä. Hyödynnämme samoja sosiaalisia taitoa työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Oman elämän, päätöksenteon, työn ja johtamisen tarkastelu hyödyntää siis kaikilla elämän osa-alueilla.

Sparrausohjelma auttaa kasvamaan ja sitouttamaan. Onko teidän organisaatiossanne tulevaisuuden lupaus, joka tarvitsisi tukea kasvun polulleen? Ulkopuolinen sparraaja ei ole vain ylimmän johdon tuki, vaan auttaa myös kasvupotentiaalisia esimiehiä, johtoryhmää ja asiantuntijoita työssään.

Tutustu meihin

Kalle Ruuskanen puhuja Flow Keynote Muutostoimisto Flow

Kalle Ruuskanen

Partneri, strategi, yritys- ja konseptimuotoilija, CX-expertti

Kalle Ruuskanen onnellistaa ihmisiä: henkilökuntaa, asiakkaita ja asiakkaiden asiakkaita. Kalle tuo mukanaan hyvää duunifiilistä, välittämistä ja viitseliäisyyttä. Hän hahmottaa luovat ratkaisut ja tietää, miten ne toteutetaan systemaattisesti. Hän on liikkeenjohdon kumppani, kun halutaan luoda uusi strategia tai konsepti, johtamismalli tai tapa palvella. Kalle elää ja hengittää parempia henkilöstö- ja asiakaskokemuksia, jotka tuottavat hämmästyttäviä tuloksia. Hänellä on rajaton usko parempaan huomiseen, eikä ihme, sillä sellaisia hän on uransa aikana luonut useissa ja useille yrityksille.

kalle.ruuskanen@flow.fi
+358 50 511 9723

Markku Silventoinen puhuja Flow Keynote Muutostoimisto Flow

Markku Silventoinen

Partneri, johdon tuki ja turva, muutoksen moniottelija, ihmismielen opas

Markku Silventoinen on ainutlaatuinen yhdistelmä luottamuksen herättäjää, oivalluttajaa ja vaikuttavaa johtajan ja esimiehen rinnalla kulkijaa. Hän saa asiat virtaamaan paremmin, sillä ihmiset oppivat häneltä niin tunteiden vakavasti ottamista kuin parempien esimiespalveluiden tuottamisen taitojakin. Markku kysyy ja kyseenalaistaa, tarjoaa perusteltuja oppeja ja näkemyksiä ja saa aikaan tavoiteltua muutosta ihmisten käyttäytymisessä. Hän on erittäin pidetty johtoryhmien sparraaja ja esimiesten valmentaja, jonka syväluotaavat valmennukset herättävät paljon ajatuksia.

markku.silventoinen@flow.fi
+358 40 045 0305

Juri Röhr puhuja Flow Keynote Muutostoimisto Flow

Juri Röhr

Partneri, kulttuurimuotoilija, innostaja, erilaisuuksien ekspertti, asenteen asentaja

”Sadan prosentin vastuusta tuli meille koko joukkoa ohjaava uusi slogan”, kertoi eräs Flown asiakkaista Jurin valmennuksen jälkeen. Juri tietää, ettei vastuuta voi jakaa, vaan se on aina täydet sata prosenttia. Sata, on sitten kyseessä roskan nostaminen lattialta tai työpaikkakiusaamiseen puuttuminen. Jurista aistii, että hän on ollut monessa mukana. Hän on vakuuttava, innostava ja samaan aikaan energinen. Oman käyttäytymisen vaikutus muihin on kiehtonut Juria jo omien esimiesaikojen alusta alkaen.

juri.rohr@flow.fi
+358 40 521 9262

Pekka Vihma Flow Keynote puhujakeikat Muutostoimisto Flow

Pekka Vihma

Ainutlaatuisuuden arkkitehti, CX-expertti, sarjayrittäjä

Pekka Vihma on työskennellyt 1990-luvun lopulta Vanajanlinnan toimitusjohtajana ja yrittäjänä. Vanajanlinna on huippupalvelustaan tunnettu hotelli- ja kokouskeskus, jossa luodaan muistoja ja vahvoja tunnekokemuksia. Palvelun johtaminen, konseptien luominen, inspiroiva ja tuloksekas ihmisten johtaminen muodostavat Pekka Vihman ydinosaamisen. Pekan kanssa työskentely on yhtä kuin tulokset, hyvä fiilis ja verkostot, joista löytyy käsittämätön määrä osaamista ja tahtoa.

pekka.vihma@flow.fi
+358 40 048 5444

Kari Kauppila Flow Keynote puhujakeikat Muutostoimisto Flow

Kari Kauppila

Minuuden mestari, muutoksen Obiwan

“Työtä ajatellen kolme asiaa on olennaista, jotta kauan eläisit ja menestyisit maan päällä:
1) Tiedä perustehtäväsi
2) Mitä se on tekoina
3) Minkälainen persoona minun tulee olla, jotta voin tehdä kohdat 1 ja 2 parhaalla mahdollisella tavalla.”

Kari on varmasti Suomen kokenein oman persoonallisuuden, ihmisten erilaisuuden, käyttäytymistyylien ja oman asenteen kouluttaja. Kymmenet tuhannet ihmiset ovat saanee Karilta uutta ajateltavaa oman toiminnan kehittämiseksi.

Karin osaamisesta kertovat myös yli vuosikymmenten jatkuneet pitkät asiakassuhteet suurten organisaatioiden kanssa. Miksi vaihtaa paras johonkin toiseen?

kari.kauppila@flow.fi
+358 50 073 7511

Teppo Kolehmainen Flow Keynote puhujakeikat Muutostoimisto Flow

Teppo Kolehmainen

Muutoskartturi, lean-expert, ADKAR-jedi

Teppo Kolehmainen on muutoksentekijä, josta välittyvät ensimmäisenä kuunteleminen, järjestelmällisyys ja ystävällisyys. Teppo sukeltaa tilanteeseen kuin tilanteeseen tyynen rauhallisesti, luo käsityksen tilanteesta ja alkaa sitten järjestää asioita yksi kerrallaan. Tepon näkemyksellisyys ja systemaattisuus ovat ainutlaatuinen kokonaisuus, joka on tuottanut hyviä tuloksia kymmenille asiakkaille niin asiakaskokemusten, myynnin kuin johtamisenkin parantamisessa. Teppo antaa muiden loistaa parrasvaloissa, joita ei ilman häntä olisi saatu syttymään.

teppo.kolehmainen@flow.fi
+358 45 670 0508

Riikka Korpinen Flow Keynote puhujakeikat Muutostoimisto Flow

Riikka Korpinen

Pedagogiikan spesialisti, muutosvalmentaja

”Hän saa keskustelun nousemaan uudelle tasolle”, kuvaa Riikka Korpisen taitoja yksi työkavereista. Riikalla osaa taikoa tekemisen rauhaa hulinan keskelle. Hän saa valmennuksissa ihmiset ajattelemaan omia tekojaan ja keinoja, joilla muuttaa asioita paremmaksi. Riikan taidot kumpuavat monipuolisesta koulutustaustasta ja työkokemuksesta opettajana, terapeuttina ja valmentajana.

riikka.korpinen@flow.fi
+358 50 300 2547

Petteri Tuominen Flow Keynote puhujakeikat Muutostoimisto Flow

Petteri Tuominen

Konseptimuotoilija, strategi, myynnin moniottelija

Petteri Tuominen on armoitettu tuloksentekijä. Hän hakee ja tekee tulosta, sillä myynti virtaa Petterin verisuonissa. Hän näkee nopeasti numeroiden taa ja toteuttaa suunnitelman, jolla lähdetään yhdessä eteenpäin. Tarvittaessa toteuttamiseen valitaan lisäapua Petterin laajasta kumppaniverkostosta. Hän on ollut ydintiimissä suunnittelemassa ja toteuttamassa maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen noussutta menestyskonseptia, Löylyä. Hän sparraa, ideoi, oivalluttaa ja saa aikaiseksi. Usein nopeammin kuin olit voinut kuvitella olevan mahdollista. Petterin avulla monet uudet yritykset ovat löytäneet myös merkittävää rahoitusta.

petteri.tuominen@flow.fi
+358 40 839 6095

Ratkaisumme

Johdon sparraus

Ohjelmat

 • 3 x 1,5 tuntia 3.200€
 • 6 x 1,5 tuntia alk 5.300€
 • 10 x 2 h alk 12.000 €.

Hinnat sisältää valitut käyttäytymisprofiilit ja Howspace alustan kasvun tueksi.

Tilaa
Esimiestyön kehittäminen Muutostoimisto Flow

Miksi Flow?

 • Meiltä löydät monialaisesti tukea: oli tarpeesi sitten enemmän strateginen tuki, pedagogisen kasvun tarve tai johtamisen tuki, meiltä löytyy oikeat henkilöt.
 • Osaaminen, työkalut, metodit, mallit ja tekijät saman katon alta.
 • Muutos vaatii aina läpivientikykyä. Olemme Prosci Inc -muutosjohtamisen metodin virallinen kumppani Suomessa.
 • Kyky saada asioita tapahtumaan. Oli kyseessä sitten esimiestyön kehittäminen, strategian konsultointi, konseptointi, työntekijäkokemus, asiakaskokemus tai muutosjohtaminen.
 • Äärimmäisen kova bisnesosaaminen ja vankka kokemus eri toimialoilta
 • Ulkopuolisen kumppanin kanssa projekti menee 6 x todennäköisemmin maaliin

Tilauslomake ja tiedustelut

Tanja Ranta

Muutosmuotoilija,
projektijohtaja

050 1259

tanja.ranta@flow.fi