ADKAR – inhimillisen muutoksen malli

ti 19.5. klo 10

FlowTalk-webinaarit

Tavallisin syy muutoksen epäonnistumiseen on sen inhimillisessä puolessa. Ihmiset eivät lähde mukaan ja eivätkä muuta käyttäytymistään, vaikka johdon mielestä muutos on looginen ja henkilöstö saanut koulutukset.

Miten varmistat muutoksen onnistumisen? Proscin ADKAR® -malli on yksi eniten käytetyistä muutosjohtamisen malleista maailmassa. Sen avulla on raivattu muutoksen esteitä jo tuhansien ihmisten tieltä. Sekä yksilöt että organisaatiot hyötyvät ADKAR:in yksinkertaisuudesta, sovellettavuudesta ja tuloksellisuudesta. Tässä interaktiivisessa FlowTalk-webinaarissa opit ADKAR-mallin perusteet ja kuulet, miten voit tuloksellisesti soveltaa sitä paitsi yksiötasolla, myös koko organisaation muutosjohtamisessa.

Kuka on Teppo Kolehmainen?

Teppo on muutosjohtamisen kompetenssista vastaava muutosjohtaja ja valmentaja Muutostoimisto Flowssa. Hän on kokenut muutosjohtamisen konsultti ja yrittäjä, joka on tuonut Suomeen Proscin, muutosjohtamisen ykkösen maailmassa.

FlowTalk Muutostoimisto Flow

Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja

Katja Martikainen

041 452 8736

katja.martikainen@flow.fi 

FlowTalk-webinaarit

Asiakaskokemus Muutostoimisto Flow Teppo Kolehmainen

ADKAR – inhimillisen muutoksen malli 30.4.

Teppo Kolehmainen

Tavallisin syy muutoksen epäonnistumiseen on sen inhimillisessä puolessa.

Piia Pärssinen Muutostoimisto Flow

Ongelmanratkaisu 7.5.

Piia Pärssinen

Ongelmanratkaisun avaimet kriisin keskellä – Näin hyödynnät Lean-oppeja muutoksen keskellä

Kalle Ruuskanen

Kriisijohtaminen 13.5.

Kalle Ruuskanen

Mitä on kriisijohtaminen? Kun pohja putoaa ja seinä nousee vastaan, mitkä ovat yrityksen valmiudet reagoida ja viedä itsensä ulos näistä tilanteista?