Ongelmanratkaisu

FlowTalk-webinaaritallenne

Ongelmanratkaisun avaimet kriisin keskellä – Näin hyödynnät Lean-oppeja muutoksen keskellä

Kriisien keskellä ihmiset janoavat nopeita liikkeitä ja suoria tuloksia, vaikka tiedämme, että arjen käytännöt muuttuvat hitaasti. Lean-ajattelusta ja menetelmistä on hyötyä myös tässä kontekstissa. Tärkeää on herättää ajattelu ja sitä kautta ymmärrys.

Nyt jos koskaan on hyvä hetki haastaa totutut ja tutut tavat ja menetelmät ja hyödyntää tämä hetki ajattelun muutoksen mahdollistajana.  Ja saada ongelmia ratkottua!

Piia Pärssisellä on juurtunut Lean-oppien ja filosofian kautta selkärankaan vahva ongelmanratkaisukyvykkyys hänen liki 10 vuoden Toyota-taustansa ansiosta.

Hän on todentanut käytännössä, miten hyvän suunnittelun, tiimityön ja yhteisten, selkeiden mallien avulla saadaan aikaan sekä nopeita ja tehokkaita muutoksia että juurrutetaan jatkuvan kehittämisen kulttuuria jokaiseen yksikköön, joka tuottaa pitkällä jänteellä myös niitä suuria muutoksia.

 

Kenelle?

Johtajille, esimiehille, asiantuntijoille ja kaikille, jotka

  • haluavat kehittää oman organisaationsa ongelmanratkaisutaitoja
  • toivovat selkeyttä ja systematiikkaa ongelmanratkaisuun
  • haluavat oppia lisää Lean-menetelmien hyödyntämisestä arjessa

Käsiteltäviä teemoja

Systemaattinen ongelmanratkaisu. Voi kun olisi joku helppo malli, jonka avulla voisimme helposti ratkoa ongelmiamme ja tietäisimme vielä, miten niitä ratkoa. Sen tulet saamaan!

Miten priorisoida ongelmia? Mistä tiedän, mihin ongelmiin kannattaa keskittyä? Nyt tuntuu, että ongelmia ja haasteita on niin paljon, että hukumme niihin emmekä tiedä mistä päästä aloittaa. Kerron, miten pääset liikkeelle.

En kykene ratkaisemaan koko ongelmaa kerralla. Miten voin edetä?
Aina ei voikaan, mutta joskus auttaa, kun osaat pilkkoa ongelman pienempiin osiin. Aloitamme niistä.

Visualisoinnin ja tiimityön voima. Törmään usein siihen, ettei muutos tapahdu, vaikka kuinka yritän. Miksi epäonnistun? Olisiko tähän hyviä vinkkejä, mitä voisin hyödyntää? Vinkkejä luvassa!

Ilmoittautuminen on päättynyt. Löydät webinaaritallenteen ylempää.

Aihe kiinnostaa, haluaisin lisätietoja

Yhteystiedot

Piia Pärssinen

040 501 6262

piia.parssinen@flow.fi